Погребалният агент Амбарев, обвинен в измамни схеми, излиза от ареста

Автор: Plovdiv Now 1083
Погребалният агент Амбарев, обвинен в измамни схеми, излиза от ареста

Погребалният агент Николай Амбарев, обвинен в измамни схеми с кремации в Пловдив, излиза от ареста. Това решиха преди минути магистратите от Окръжен съд. Спрямо 25-годиният мъж е взета по-лека мярка за неотклонение, а именно „Парична гаранция” в размер на 5000 лева, предаде trafficnews.bg.

За втори път Амбарев застава пред съда. По време на заседанието в Окръжен съд, от прокуратурата в лицето на прокурор Пенчева, поискаха постоянен арест спрямо погребалния агент.

„Постъпили са допълнителни писмени доказателство. Протоколи за разпит на свидетели, заявки за погребения, преписи и извлечения от актовете за смърт. Има достатъчно доказателства за авторството на деянието. Освен това има  и реална опасност от извършване на ново престъпление. Касае се за една доста по-мащабна схема. Безспорно е, че не е имал намерение да изпълнява обещанията си и да кремира починалите лица. Налице е завишена обществена опасност и реална такава да извърши ново престъпление, а и да повлияе на лица, които следва да бъдат разпитани в досъдебното производство - служители на хосписи и други", каза в залата прокурор Пенчева.

„Няма спор за авторството и за това дали може да се укрие. Единствено можем да коментираме дали може да извърши ново престъпление. Според мен,  като юрист отговорът е категорично не. Обвиняемият заслужава шамари, но не трябва да бъде задържан под стража. Нито едно от новите доказателства не добавя обществена опасност нито към личността на Амбарев, нито към деянието. Тук става въпрос за едно много укоримо поведение във връзка с морала и етиката. Ясно е, че е взимал пари за кремация, а е продължавал да държи трупове в камерата. Обвинението се опитва да изкара от тежката етична картина реално престъпление. Моля за по-лека мярка, най-малкото, за да си оправи кашата, която е забъркал. Задържането му до момента вече има изключително възпитателна роля и той е наясно какво се случва с онези, които прекарват закона”, заяви адвокатът на Амбарев – Кирил Николов.

За по лека мярка настоя и 25-годишният Амбарев.

„Съжалявам много за стореното, със сигурност ще приключа с тази дейност и ще се поправя”, каза погребалният агент.

В крайна сметка Окръжен съд отмени решението на първа инстанция. Според магистратите безспорно има доказателства за авторството на деянието. В същото време обаче, няма данни Амбарев да се укрие или да извърши престъпление. Според магистратите са разпитани множество свидетели и няма как да се въздейства върху тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина