Под надписа „Аз съм българче“ Деян Дойнов и Николай Николов обявиха, че ще участват в кметските избори

Автор: Plovdiv Now 10466
Под надписа „Аз съм българче“ Деян Дойнов и Николай Николов обявиха, че ще участват в кметските избори

Под надписа „Аз съм българче“ днес Деян Дойнов и Николай Николов обявиха своето намерение да участват в местните избори през есента като кандидати за кметове съответно на Сопот и Анево.

В емоционално слово настоящият градоначалник на община Сопот обяви, че е избрал това знаково място за пресконференция, защото го чувства като „клетвен олтар, където всеки българин чувства своя дълг към родината“. Деян Дойнов направи кратка равносметка на извършеното през първия му мандат. Той усеща очакванията на хората върху гърба си, отговорностите, но и подкрепата на семейството и екипа си. Кандидатурата му ще бъде издигната от местна коалиция „Бъдеще за община Сопот“. Под това име в избирателната листа ще се яви и Николай Николов. Двамата са избрали за мото на кампанията си изречението „Продължаваме напред“, защото определят работата си до момента като едно добро начало за градивно и светло бъдеще.

„Сопот няма нужда от политиканстване, няма нужда от празни приказки и партийни платформи. Общината има нужда от работа и аз съм готов да работя с всеки, които иска да имаме светло бъдеще, да постигаме резултати и да превърнем нашата община в извор на ценности, просвещение и развитие – такъв, какъвто е бил през Възраждането. Сопот е бил и трябва да бъде стабилен, безопасен, да дава възможности за образование и реализация, да пази традициите, да развива културата, спорта, туризма и бизнеса“, заяви Дойнов.  

И двамата градоначалници заявиха своята готовност да работят с всички политически сили, с всички личности, които споделят ценностите на сопотненци, готови са да понесат отговорност за действията си и да допринесат за бъдещето на община Сопот.

През изминаващия мандат кметовете на Сопот и Анево създадоха отношения на партньорство, честност и почтеност. Анево не е по-малкото населено място, селото на община Сопот. Анево е равностойна административна единица. „Нашите действия нямаше да имат смисъл, ако хората не чувстваха промяна в своя бит и нямаха доверие в нас. Селото има равни възможности за развитие с града и мисля, че жителите ни усетиха качествена промяна през последните четири години. Българското село не изчезва, то се променя. Моята работа е да поведа промяната към добро бъдеще за Анево“, заяви г-н Николов и допълни, че партийната окраска няма значение, ако човек си поставя ясни цели и ги постига по прозрачен и законен начин.

Деян Дойнов прогнозира, че през следващите седмици и месеци ще станем свидетели на политически хватки, мръсни игри, трикове и популизъм. „Това ще отмине. Ще го изтърпим. Не това остава в историята на общината. Там стоят делата. Днес община Сопот е различна от това, което беше през 2015 година. Защото работихме неуморно. Продължаваме напред“, заяви кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина