Почитаме светци съпрузи, загинали за вярата! Ето кои са имениците днес

Автор: Plovdiv Now 6610
Почитаме светци съпрузи, загинали за вярата! Ето кои са имениците днес

Църквата почита на 26 август Светите мъченици Адриан и Наталия. Имен ден празнуват хората с тези имена, както и техните производни - Адриана, Адриян, Адрияна, Наталия, Наташа, Натали.

Адриан и Наталия живели в Никодимия по време на управлението на римския император Максимиан, споменаван в историята като жесток гонител на християните.

Адриан бил един от приближените на императора, знатен и богат човек, също и езичник. Ставайки свидетел на жестоките мъчения на християните, Адриан разбрал божествената истина.

Той обявил на всички, че е повярвал в Христос и с радост искал да умре за него. Императорът подложил Адриан на жестоки мъчения, опитвайки се да го откаже от новата религия.

Съпругата на Адриан - Наталия, също била християнка. Тя останала докрай до съпруга си и му давала сила да издържи изтезанията заради вярата му в Христа. Наталия останала с Адриан в тъмницата, като се грижила за всички осъдени там.

Адриан не се отказал от вярата си и напуснал този свят като християнин. Скоро след смъртта на съпруга си и Наталия се поминала при гроба му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина