Почина природозащитникът от Пловдив Георги Ташев, приятелите му скърбят

Автор: Plovdiv Now 23503
Почина природозащитникът от Пловдив Георги Ташев, приятелите му скърбят

Приятели на пловдивчанина Георги Ташев, известен с борбата си за правата на животните, утре ще си вземат сбогом с него. Той ще бъде кремиран в Крематориума на Рогошко часа, а изпращането е в 11 часа. Той е починал след боледуване във вторник в дома си. 

Жоро Ташев беше и ще остане завинаги като най- истинския радетел, защитник и борец за свободата и правото на съществуване на българските кучета...До последния момент от живота си, болен, той се опитваше да помага на всички..., написа неговата приятелка Галина Димитрова. 

Един човек напусна земния си път, но след себе си остави само обич и възхищение в сърцата на тези ,които истински го познаваха...!!!Един велик човек ,който изпепеляваше с думи и сарказъм и разобличаваше тези, псевдо- обичащи животните...Един човек ,който посвети години от живота си да се бори за Тях- неговите четириноги приятели.. Един човек, който не се скъпеше да раздава опит, да учи и да помага на всеки, протегнал ръка за помощ...Един човек, който остана последния Мохикан в борбата за спасяване на всички онези - безгласните,които имаха нужда от него....
Благодаря ти Георги Ташев,че беше мой истински приятел,Благодаря ти за всичко това на което ме научи,Благодаря ти ,че остана истински, достоен и себераздаващ се докрай....!!!
Дано намериш покой, там където си, и спотаен - някъде в безкрая ще чакаш срещата с твоя Честър....
Поклон Човеко за всичко ,което беше и което ще останеш завинаги, пише тя. 

След смъртта на Георги Ташев, приятелите му са загрижени и за съдбата на неговият най- верен приятел - кучето Чейсър. Чейсър, набеден за агресивен,  е спасен от Георги и осиновен от него. Близка на Ташев - Мария Драмова е поела грижите за любимеца му. 

"Нека помогнем поне на неговия Чейсър да изживее живота си без лишения и тихо и кротко да чака срещата си със своя Жоро ,там......, където може би светът е по-добър.." пише Галина Димитрова. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина