Пловдивският съд остави в ареста мъж, обвинен в присвояване на 1,5 милиона лева

Автор: Plovdiv Now 3745
Пловдивският съд остави в ареста мъж, обвинен в присвояване на 1,5 милиона лева

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъж, обвинен в присвояване на 1.5 милиона лева от офис под тепетата. Според обвинението, в продължение на година и половина той заедно с свой съучастник присвоили пари от касети, с които фирмата зареждала банкомати в града. Съучастникът, който е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ от 28.04.2020 г., е бил ръководител на офиса, а обвиняемият е работел в трезора. Пред разследващите той е признал, че е присвоил само 400 000 лева.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, Окръжният съд правилно е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към обвинението, което му е повдигнато. Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемият да извърши престъпление, която   произтича  от тежкото наказание, предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право за заемане на определена длъжност.

Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която се бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина