Пловдивският районен прокурор гостува на студенти по право в ПУ

Автор: Plovdiv Now 12747
Пловдивският районен прокурор гостува на студенти по право в ПУ

Административният ръководител на Районна прокуратура – Пловдив прокурор Чавдар Грошев се срещна със студенти, докторанти и преподаватели от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Той бе гост-лектор в рамките на кръжока „Международноправни науки“ към факултета, а лекцията му, посветена на закона за европейската заповед за разследване, разясни теми от учебния план по дисциплините „Право на ЕС“ и „Международно публично право“.

Пред присъстващите прокурор Грошев представи нормативната основа и приложното поле на европейската заповед за разследване, нейното издаване и изпращане, изпълнение, срокове, основания за отказ и отлагане, предаване на доказателства, както и примери от практиката. В дискусионната част на срещата се включи с пояснения и прокурор Бригита Байрякова от Районна прокуратура – Пловдив.

Европейската заповед за разследване е акт, издаден от компетентен орган на държава членка, с който се отправя искане до компетентен орган на друга държава членка за събиране на доказателства, включително доказателства, с които последната държава вече разполага, или за извършване на действие по разследването и други процесуални действия.

Чавдар Грошев е административен ръководител на Районна прокуратура – Пловдив от началото на 2018 г. Завършил е специалност „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски, работил е като адвокат и следовател, а от 2006 г. е прокурор в Районна прокуратура-Пловдив. От 2012 г. е заместник-административен ръководител на РП-Пловдив.

Чавдар Грошев е доктор по право и хоноруван преподавател по наказателно право. Има множество публикации в периодични издания в тази област. Участвал е в различни правни обучения, включително и в чужбина.

Чавдар Грошев гостува на кръжока „Международноправни науки“ по покана на проф. д-р Ирена Илиева, водещ преподавател по „Международно публично право“ и ръководител и на магистърска програма „Международни отношения“ към ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски и гл. ас. д-р Гергана Гозанска, ръководител на кръжока – домакин на срещата. На лекцията присъстваха и зам.-деканите на факултета доц. д-р Теодора Филипова и доц. д-р Христо Паунов.

От името на ръководството на Юридическия факултет проф. Илиева връчи на Чавдар Грошев благодарствена грамота за приноса му към учебния процес.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина