Пловдивският митрополит Николай: Молим Бог да пази България в мир и благоденствие!

Автор: Виктория Петрова 3624
Пловдивският митрополит Николай: Молим Бог да пази България в мир и благоденствие!

Ние се молим за мир, защото служим на царя на мира господ Исус Христос, който примири човека с Бога. Ние се молим да няма междуособици, да се преодолее озлоблението, противопоставянето, да има единомислие на основата на правдата, на истината, на доброто, на благополучието на нашия народ със съзнанието, че всяка власт е от Бога дадена. Молим Бог да пази България в мир и благоденствие", така пловдивския митрополит Николай̆ коментира кризата в държавата. 

Той честити големият християнски празник Света Марина по време на освещаването на новия реаномобил, висопроходима линейка, дарение на Съвместно командване на специалните операции от фондация "Петър Манджуков". 

Пловдивският митрополит дръпна завесата и около строежа на новия храм на мястото на бившето Гръцко училище на върха на Джамбаз тепе. По негови думи това е трудна мисия, но в крайна сметка той ще се реализира педантично. 

"Храм трудно се строи. Лесно строят казина, ресторанти, хотели, бензиностанции, банки, явно се пречи на храмовото строителство, но с божията помощ успяваме, със съзнанието, че хубавите неща мъчно се постигат. Не мога да кажа от сега, работим усилено с Божията помощ, но не прибързано. Искаме да стане в духа на православното църковно изкуство и архитектура и благоукраса, да носи многовековния дух на светото православие", посочи владиката. 

Името на храмът ще бъде "Свети Архангели", а като причината за това дядо Николай посочи, че в подножието му до преди 100 години е имало храм, посветен на светите Архангели, който е разрушен.

"Целта ние е да възстановим този храм на малко по-високо място, та ангелите от високо да закрилят и бдят над богоспасяемия ни град Пловдив и благочестивия ни народ", допълни митрополитът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина