Пловдивският драматичен театър изнася два спектакъла на лятното кино

Автор: Plovdiv Now 4743
Пловдивският драматичен театър изнася два спектакъла на лятното кино

Две представления на Драматичен тетър - Пловдив очакват през юни публика на открито, в лятно кино "Орфей".

Първото е на 18 юни от 20:30 часа и е любовната пиеса "Двама на люлката", от Уилям Гибсън, режисьор Бина Харалампиева.

„ДВАМА НА ЛЮЛКАТА” е от любовните истории, които карат дъха да секва. Които учат сърцето да не приема само половината от любовта. Които разказват как самотните човешки души се намират сред звездното небе.
Гител е момиче, което при първа среща не спи дори с Господ, а Джери – мъж, който неистово иска да разбере защо някои неща му се случват за втори път. И двамата са родени сякаш да бъдат жертви.

„ДВАМА НА ЛЮЛКАТА” е пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта. В тази силна история едни от най-ярките български комедийни актьори - Герасим Георгиев–Геро и Елена Атанасова – изграждат драматични роли с покоряваща сила.

Втората пиеса е "Мартин, Данчо и майка им",  23 юни от 20:30 часа, с автор и режисьор Камен Донев.

Сутрин. Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат. Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти – повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
...Ти, Данчо, взе ли си книга да четеш? Не? Браво! А ти, Мартине? И ти, а така. А аз? И аз съм забравила. Но аз исках да си взема, а вие не сте и помислили. Бях си приготвила, но я забравих заради вас... Да викам подире ви като железничар на товарна гара. Това в куфара, онова в куфара... Възглавничката, дюшека, пояса, топките, фризбито няма да ги забравим, книгите ще ги забравим. Не ви е срам!!!"

Спектаклите ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки и при запълняемост до 50% на зрителските места.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина