Пловдивски ученици печелят ботаническа градина за своето училище

Автор: Plovdiv Now 33596
Пловдивски ученици печелят ботаническа градина за своето училище

Аграрен университет – Пловдив  и Speedflow Bulgaria канят всички ученици от Пловдив да се включат в конкурса за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда". Надпреварата е по повод Деня на детето.

Допускат се всички деца от I до XII клас от пловдивските училища, а наградата ще бъде изграждането на ботанически кът в двора на училището на победителя. Новосъздаденото пространство може да бъде използвано за общообразователни цели, за отдих и игри. Идеята е пространстовото да се поддържа от самите ученици и по този начин да се насърчава любовта им към природата.

Есето трябва да съдържа до 600 думи, което е една стандартна напечатана страница. Авторът има пълна свобода на изразяване и подход към темата. Желателно е есето да бъде напечатано на компютър  и изпратено по един от следните начини: на имейл: [email protected] или на адрес: ул. „Арх. Камен Петков" № 1А, гр. Пловдив за Speedflow Bulgaria. Задължително е да бъдат посочени имената на автора, клас и възраст, данни за контакт, както и името на учебното заведение.

Крайният срок за участие в конкурса е 06 май, а победителите ще бъдат обявени на 13 май.

Авторът на най-доброто есе ще спечели голямата награда - изграждане на Ботанически кът в двора на своето училище. Заедно с ученици и учители Speedflow Bulgaria ще озелени избраното за целта място с нови дървета, цветя, храсти.

Датата на събитието по озеленяване ще бъде съгласувана с училищното настоятелство.

Целта на конкурса е да се даде гласност на значението и ролята на Ботаническите градини в съвременния свят, да се насърчат младите да бъдат по-активни в грижата и опазването на околната среда, и, разбира се, да се помогне за създаването на повече зелени зони в училищ. и в град Пловдив.

Speedflow Bulgaria и Аграрен университет -  Пловдив заедно с Община Пловдив и район „Тракия" работят заедно и усърдно от 2017 година насам по възстановяването на Ботаническата градина в града под тепетата. Благодарение на множеството проведени доброволчески инициативи от Общината отпуснаха средства за изграждането на ограда около Ботаническата градина и в момента тече конкурс за избор на изпълнител на обществената поръчка за оградата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина