Пловдивски таксиметрови шофьори обмислят да блокират града, да “натиснат“ общината

Автор: Plovdiv Now 4825
Пловдивски таксиметрови шофьори обмислят да блокират града, да “натиснат“ общината

Пловдивски таксиметрови шофьори обсъждат да блокират града, докато текат протестите и  голяма част от състава на пловдивската полиция е в столицата. По този начин те искат да "извият" ръцете на общината и да извоюват допълнителни предимства. "Много куки заминаха за София от тук, сега е момента, да блокираме града и да искаме" предлага пловдивски таксиметров водач. 

Исканията са - общинският данък да бъде свален от 750 на 300 лева  за 2021 г., да се подпомогнат всички редовни таксиметрови водачи заради Covid - кризата, да им се върнат всички стоянки в града и Общинският съвет да гласува минимална тарифа 0.99 лв.

"Да натиснем Зико и компания, че много айляк го карат" коментират таксиджии във вайбър-групата, в която членуват голяма част от водачите в града. 

На този етап не е ясно каква част от шофьорите  биха се включили в евентуална блокада. Очевидно обаче все повече се увеличават тези, които се опитват да се възползват от политическата криза  и да извлекат максимална полза, маскирана зад призиви за социална справедливост. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина