Пловдивски лекар със стряскащ сигнал за приета жена със съмнение за коронавирус

Автор: Plovdiv Now 84128
Пловдивски лекар със стряскащ сигнал за приета жена със съмнение за коронавирус

Пловдивският лекар Румен Стоилов алармира властите с отворено писмо във Фейсбук за стряскащ случай с приета 84-годишна болна жена със съмнение за коронавирус в МБАЛ "Свети Мина" и невъзможността за бързо и адекватно справяне със създалата се сложна епидемиологична обстановка. Ето писмото на д-р Стоилов: 

ОТВОРЕНО ПИСМО:

ДО
ОБЛ. УПРАВИТЕЛ ПЛОВДИВ,

ОБЩИНА ПЛОВДИВ,ЩАБ ЗА БОРБА С ВИРУСА,

МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕТО, МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ,

ПРЕЗИДЕНТСТВО

ОТ:

МБАЛ "СВ.МИНА"-ПЛОВДИВ

ДР ЦВЕТАН ДЕВЕДЖИЕВ -ЗАВ.КАРДИОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ, ДР СТОИЛОВ, НОЩЕН ДЕЖУРЕН 13/.14.3 -40 години трудов стаж.
ОСТАНАЛ ПЕРСОНАЛ НА ОТДЕЛЕНИЕТО


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЩИ,
84 годишна болна, приета през нощта 12-13 март със съмнение за ковид 19 - при нас - с отказ да бъде приета в Инф. к/ка, с отказ да бъде превозена от Спешна помощ, при отказ за съдействие от градският епидемиолог, остана при нас - при пълната ни неподготвеност – при създалата се сложна епидемиологична обстановка.

Ние, с богатия клиничен и диагностичен опит в ежедневната ни клинична работа при :

1.липса на маски, престилки и калцуни.

2.липса на респиратори,

3.липса на инструкции за работа в новата обстановка ,

4..липса на тампони и разтвор за вземане проба за за изследване на корона вируса

5.липса на платените бодигардове – охрана на болницата през цялата нощ…

Днес чакаме човек от РЗЦ за да вземе проба от болната ,която те ще пратят за изследване в Стара Загора, може би – в понеделник …!!!

И след още 3 дни - около четвъртък –след седмица!- от приемането, ще знаем е ли болната положителна за корона вирус при възможност да е заразила всички ! в отделението ни !
Та, госпожо Каназирева, дано не ви се наложи да бъдете приета при нас със съмнение за корона вирус, при сегашната ни ситуация, и защо не минете да видите каква е болницата, която с лека ръка определяте за база, след запълване – на инфекциозна к/ка на МА като база за болни от корона вируса?

Уважаеми Щаб за борба с вируса,

Не мислете, че всичко е в ред в системата, и че извънредното ви положение е раздвижило статуквото…
Пише ви лекар с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, ако има резервна/ а още няма !/, пристигнала…
Лекар, със заплата 900 ! лв, колкото сега ще давате на мед сестри,и то увеличена сега, преди месец с 50 ! лева;
Пише ви завеждащ кардиологично отделение с 45 годишен стаж и опит, преболедувал всички сътресения на здравната ни система, запазил все още надеждата, че можем да бъдем успешни.
Поздравяваме ви, скъпи управляващи, ние новите опълченци на шипка - с бели престилки ! както онези славни българи с камъни и дърве се биеха с жестокия враг, ние – с голи ръце стоим, но се борим уви, с камъни и дърве  в 21 век  с новата реалност и нов вирус…
Дано осъзнаете колко далеч е реалността от вашите мечти, разбирания и надежди…Не ви казвам надежда всяка тука оставили - надеждата и заедно с вас сме уверени, че ще победим.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина