Пловдивски детски психолог с номинация за “Герой на децата“

Автор: Plovdiv Now 9366
Пловдивски детски психолог с номинация за “Герой на децата“

Пловдивският детски психолог  Теодора Пампулова е сред номинираните за наградата „Златна ябълка“  в категорията „Герой на децата“ в десетото поредно издание организирано от Национална мрежа за децата. Отличията са израз на усилията положени от различни хора, организации и институции за подобряване на живота и благосъстоянието на децата в България.

Наградите „Златна ябълка“са в осем категории – „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“, „Награда за цялостен принос към Мрежа за децата“ и „Специална награда“. В категори „Герой на децата“ номинациите се правят от широката общественост на сайта на инициативата Победителят в нея ще бъде избран с онлайн гласуване, което ще продължи до  25 май 2020г.

Тази година в Категорията „Герой на децата“ са номинирани 13 личности, допринесли за това децата да се чувстват по-здрави, по-щастливи и по-успешни. Сред номинираните е и Теодора Пампулова. Тя е детски психолог и педагогически съветник в ЕГ „Иван Вазов“, автор на книги за родители и на материали свързани с детското психическо здраве и развитие публикувани в печатни и електронни медии. По време на извънредното положение предоставя безплатни консултации за семейства от цялата страна.

Теодора Пампулова е създател и на първия български сайт  detetodnes.bg, в който родителите от цялата страна ще могат да намерят специалист за своето дете – педиатър, детски психолог, детски психиатър, логопед, зъболекар, работещ с деца, хомеопат, бавачка и т.н. Сайтът стартира в края на април 2020г. и е напълно безплатен за родителите.

Тази година за първи път Национална мрежа за децата въвежда нова категория – „Детска организация“ с идеята да отличи граждански организации, които със своите дейности, проекти и инициативи въздействат положително  върху живота на децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права.

За „Герой на децата“ и за „Детска организация“ може да гласувате на сайта на наградите: http://www.1june.nmd.bg/glasuvajte/

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина