Пловдивски архитект показва лична колекция с едни от най-значимите имена в българското изкуство

Автор: Plovdiv Now 19938
Пловдивски архитект показва лична колекция с едни от най-значимите имена в българското изкуство

Под надслов „С В Я Т \О“, Aтелие Vesselin Roussev представя изложба живопис и графика на едни от най-значимите имена в българското съвременно изкуство – Светлин Русев, Генко Генков, Георги Божилов - Слона, Енчо Пиронков, Ицко Мазнев, Кольо Карамфилов, Георги Симов, Николай Ников - Ничето, Боян Райнов.

Откриването е на 14 март 2019 г. (четвъртък), от 18:00 ч., ул. „Найден Геров“ 5 (безистена срещу Градска художествена галерия, Главната улица).

Това е един магичен свят на духовност и святост, живот и самокритичност, любов и блян. Изложбата е част от лична колекция на арх. Веселин Русев. „Atelier Vesselin Roussev” е пространство за изкуство , което интуитивно активира възможността за докосване до изкуство. Искреното изкуство , отлагащо се като ехо и противопоставящо се на атрофията на чувствеността. Мисията за популяризиране на престижa и достиженията на български творци е обвързана с решимостта на архитект Веселин Русев да свързва пловдивчани и гости на града с човешкото, фигуралното, съдържателно и оригинално изкуство.

Проектът се осъществява от Aтелие [ AVR ] Vesselin Roussev и е асоцииран към програмата на „Пловдив 2019“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина