Пловдивската полиция с три номинации за Годишните награди за пътна безопасност“

Автор: Plovdiv Now 5284
Пловдивската полиция с три номинации за Годишните награди за пътна безопасност“

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" ще връчи и тази година, за девети пореден път,  отличия на най-добрите инициативи в сферата на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на произшествия.

Три от номинациите в национален план са за инициативи с активното участие на Областната дирекция на МВР – Пловдив като партньор на образователни институции, сдружения и фирми. Кампаниите са от 2019 година и са свързани с безопасността на движението. Целта на журито при провеждането на този конкурс е да отличи всяка добра идея и оригинално хрумване по темата за намаляване на неприятните случки по пътищата.

Първата номинация за Областната дирекция на МВР- Пловдив е за кампанията ,,Виждам те. Виждаш ме",  която се проведе в ОУ ,,Васил  Левски". Акцент в нея бе поставен на т.нар "мъртва точка " в страничните огледала на товарните автомобили и предотвратяването на пътните произшествия. Проектът е съвместно с “Волво Груп България” и “Транспрес”.

Другата номинациите е за инициативата ,,Отговорни на пътя - 2019", по време на която Дирекцията показа добрите практики за безопасно шофиране и проведе открити уроци с деца. Кампанията се проведе в рамките на едно от най-големите търговски изложения в Панаира.

В състезанието за наградите Областната дирекция на МВР - Пловдив взе участие и с още една инициатива - кампанията на студентите ,,Празнувай отговорно- 2019" на Университета по хранителни технологии. Акцентът беше върху безопасно шофиране по време на студентския празник 8 декември.   

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина