Пловдивската полиция готви изненада за децата по повод празника им

Автор: Plovdiv Now 3553
Пловдивската полиция готви изненада за децата по повод празника им

Музика и песни ще огласят от 10.30 ч. в събота пространството зад трибуната около кулата на гребната база в Пловдив, когато ще започне увеселителна програма за деца, подготвена от областната дирекция на МВР по повод Международния ден на детето – 1 юни, и предстоящата лятна ваканция. Събитието се организира от сектор „Пътна полиция“ с подкрепата на Община Пловдив и представители на местния бизнес, а целта е да припомним на най-малките участници в движението основните правила за лична и пътна безопасност по време на ваканцията.

Водещ на събитието е Ася Антонова от предаването „Ася в страната на талантите“, а гостите ще могат да наблюдават музикални и танцови изяви на няколко детски формации, умения по бойни изкуства от състезатели в пловдивски клуб и да се забавляват с номерата на атрактивния клоун Пънчо.

Различни изненади са предвидени за всички малчугани, които се присъединят към забавата и се запознаят с практическите препоръки на служителите от сектор „Пътна полиция“ за правилно поведение на пътя.  Всеки, който отговори правилно на викторина по темата, ще получи награда.  

В програмата участват и учениците от 2б клас на Основно училище „Кочо Честименски“ в областния град, които заедно ще сътворят рисунка на асфалта, свързана с безопасността.  

Децата ще наблюдават  техниките за лична полицейска защита, които служителите от сектор „Специализирани тактически действия“ прилагат по време на работата си, както и  уменията на полицейски кучета, които те ще демонстрират под командата на своите водачи.  На разположение на малчуганите ще са и униформените от сектор „Специализирани полицейски сили“, за да им покажат своите екипировки и оборудването на служебните мотоциклети и коли. Децата ще могат отблизо да разгледат и специализиран автомобил на пловдивската пожарна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина