Пловдивската поетеса Елена Диварова кани на представяне на последната си книга

Автор: Plovdiv Now 8805
Пловдивската поетеса Елена Диварова кани на представяне на последната си книга

По покана на две пловдивски читалища "Възраждане-1983" и „Иван Вазов–1904“, поетесата Елена Диварова ще се срещне с публиката, за да представи по един невероятен начин своето творчество, заедно с последната си книга "Близки разстояния".

Събитието е част от 18-тото издaниe на литературния фестивал „Пловдив чете“. Датата е 30 септември, началото от 18 часа, а срещата е в градинката на НЧ „Иван Вазов–1904“ в Стария град.

Елена Диварова е родена през 1963 г. в село Брестовица, Пловдивска област. Завършва специалност Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”. Издадени книги: „Луда капка дъжд” (стихотворения, 1991), „Да погледнеш към себе си. Литературна анкета със Стефан Памуков” (1999) , „Влакове” (стихотворения, 2010), „Изкачване с глухарче” (стихотворения, 2014). Публикува очерци, репортажи, поезия и литературна критика в регионални и национални издания, сред които в. „Труд”, в. „Стандарт”, в. „Марица”, сп. „Пламък”, в. „Български писател”, в. “Словото днес”, в. “Учителско дело”, “Литературен вестник”, сп. „Тракия” (Пловдив), алманах „Културна палитра” (Перник), алманах „Света гора”(Велико Търново), в. „Литература и общество” (Варна). Очерци и репортажи в изданията на арменската общност в България - „Хайер”, „Парекордзагани цайн”, „Вахан”. Превежда творби на съвременни руски поети. Нейни творби са поместени в сборници с поезия в Германия, Русия и Сърбия. Член е на СБП, на Съюза на научните работници в България, на СБЖ и на Дружеството на пловдивските писатели.

Новата стихосбирка на Елена Диварова гравитира между мотивите за рода и земята, за смисъла на живота и ерзац живеенето в социални мрежи, криворазбрани патриотизми, селфи културата...

Редактори на книгата са художникът Матей Матеев и акад. Благовеста Касабова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина