За да успеем всички заедно! Пловдивската „Жарава“ кани на онлайн концерт днес

Автор: Plovdiv Now 4147
За да успеем всички заедно! Пловдивската „Жарава“ кани на онлайн концерт днес

Онлайн концерт на Музикална формация „Жарава“ под мотото „За да успеем всички заедно“ ще бъде излъчен в социалните мрежи на тази вечер, 23 юли, в 20 часа. Очаквайте един концерт, подготвен и изсвирен във времето на изолация, който ще повдигне духа ви!

Формация „Жарава“ е създадена от музиканта и композитор Владимир Величков. Състои се от 9 изключително талантливи млади музиканти и певици, които изпълняват както традиционни фолклорни произведения с иновативно звучене, така и авторски композиции на фолклорна основа. В композициите се съчетават фънк, джаз, поп с български фолклорни инструменти и гласове. Обединяването на съвременната музика с фолклора е насочено към младото поколение, като по лек и елегантен начин го връща към корените му.

Музиката в концерта, който предстои да видите, е изцяло авторска, изпълнена с дълбок поклон към българското, а импровизаторският дух и интерпретациите на музикантите носят енергия и оптимизъм. Музикантите от „Жарава“ вярват, че музиката помага в тежки моменти, затова ще успеем всички заедно.

Онлайн концертът на Формация "Жарава" е осъществен по проект по Компонент З „Гражданска активност“ от Наредбата на община Пловдив за финансиране на културни събития. Очаквайте програмата от „ПетроДжаз“ и още изненади! 

Линка за концерта ще бъде публикуван на сайта на община Пловдив и на страницата на "Жарава" във фейсбук.

Гледайте и слушайте "Жарава" на вашите телефони, таблети и компютри, където и да се намирате по света!   

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина