Пловдивската АГ болница „Селена“ посрещна специални гости по повод Световния ден на недоносените деца

Автор: Plovdiv Now 10989
Пловдивската АГ болница „Селена“ посрещна специални гости по повод Световния ден на недоносените деца

Бивши пациенти на неонатологичното отделение и техните родители гостуваха на пловдивската АГ болница „Селена“, за да отпразнуват заедно със своите спасители Световния ден на недоносените деца. По традиция той се отбелязва на 17 ноември и е посветен на силата, смелостта, волята за живот и истинския героизъм.

„Неведнъж сме ви казвали, че чудесата са навсякъде около нас, а най-големите ги виждат и държат в ръцете си неонатолозите. За нас беше удоволствие да видим нашите дечица толкова големи, палави, усмихнати, шумни, щастливи”, коментираха от болницата. Специалистите пожелаха на всички родители с недоносено детенце да вярват в чудеса, защото те се случват всеки ден. Както и да имат доверие на своите лекари – те са тези, които им помагат да преминат през трудния път, завършващ с най-голямата награда – да приберат своето щастие у дома.

„На всички колеги – неонатолози, акушерки, медицински сестри, и всички, които формират екипа, грижещ за най-важното – живота, искаме да отправим огромни благодарности. За безспирния, денонощен и неуморен труд, с който отглеждате най-малките герои и им помагате в най-важната борба. Благодарение на вас те успяват да се приберат у дома и да направят семействата си най-щастливите на света”, допълват от АГ „Селена”.

Тази година мотото на Световния ден на недоносените деца е насочено към трите основни аспекта в грижата за недоносените дечица - осигуряване на най-добрата медицинска грижа, осигуряване на навременна грижа от висококвалифициран екип и извършване на грижата в неонатологично отделение с подходящо ниво на компетентност.

Недоносените дечица се нуждаят от специфична грижа, която не може да им бъде оказана във всяко отделение. Те се нуждаят от бързи и адекватни реакции, защото всяко забавяне може да коства сериозни последици. Броят на малките пациенти, борещи се за живота си, в болница „Селена“ се увеличава в последните години, вследствие на различни фактори. Сред тях е фактът, че в АГ „Селена“ се приемат жени с тежка патология, както и че неонатологичното отделение е едно от най-модерните в страната и осигурява възможност за максимално преодоляване на рискове. Но главните причини за това са стремежът на екипа да предложи най-добрата и всеобхватна грижа в ежедневната битка за живот, във вярата, че животът е борба, а най-малките се оказват най-големите герои, в непреклонното желание да им вдъхнат живот.   

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина