Пловдивска сладкарница отнесе акт след данъчна проверка, липсвали документите за фискалните устройства

Автор: Plovdiv Now 52703
Пловдивска сладкарница отнесе акт след данъчна проверка, липсвали документите за фискалните устройства

Пловдивска сладкарница отнесе 500 лева акт след данъчна проверка. Причината за санкцията е, че в обекта липсвали документите за фискалните устройства.

Сладкарница „Долче Вита” била посетена от служителите на НАП през лятото на 2019 година. След контролна покупка последвала щателна проверка, изискани били всички документи и лицензи. Оказало се, че точно в деня на данъчната акцията, управителят не разполагал с документите на касовия апарат. Въпреки търсенето на паспортите, такива не били намерени в офиса. Поради тази причина, на фирмата бил съставен акт.

След месец мениджърите били повикани в сградата на НАП, за да им бъде връчено наказателното постановление. Тогава собствениците вече били открили изисканите документи, но вече е било късно. Глобата била налице, а размерът й - в минимален размер като първо провинение.

Наказанието веднага било отнесено до компетенцията на Районен съд. В молбата си дружеството е заявило, че случаят е маловажен, макар и да признава за нарушението.

Според магистратите обаче, случаят на може да се класифицира като маловажен, тъй като едно от основните задължения на всяка фирма е да поддържа изправен касовия апарат, както и да разполага по всяко време с паспорта му. Поради това и жалбата на сладкарница „Долче Вита” се оказва неоснователна.

За подобно нарушение се предвижда глоба от 500 до 5000 лева. В случа се касае за първо провинение на фирмата и затова санкцията е определена в минимален размер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина