Пловдивска област с най-много номинации за Националния конкурс „Учител на годината”

Автор: Plovdiv Now 14566
Пловдивска област с най-много номинации за Националния конкурс „Учител на годината”

14 педагози от Пловдив и още шестима техни колеги от областта са номинирани за 22-то издание на Националния конкурс „Учител на годината”. Регионът е излъчил най-много кандидатури в цялата страна, а имената на отличените ще станат ясни на церемония на 10 май в столичния хотел „Балкан”. По традиция Синдикатът на българските учители връчва в навечерието на Деня на Кирил и Методий награди  за постигнати високи и трайни резултати в системата на средното образование. Отличията се връчват в следните направления – предучилищно, начално, хуманитарно, природоматематическо, изкуства и спорт, професионално, директор и зам.-директор, психолози и педагогически съветници, млади учители.

Три са предложенията за учители от ДГ „Осми март” – Галя Бойчева, Милена Шишкова и Диляна Георгиева. Номинирани са още началният педагог Милена Колева и младши учител Десислава Попова от ОУ „Гео Милев”.  Преподавателят в начален курс Мария Петрова от ОУ „Райна Княгиня”, която е и създал на сдружение „Писалка и перо”, също е в списъка на номинираните. За награди ще се борят още Марина Бойчева от ОУ „Кочо Честеменски” и Светла Шопова от НУ „Христо Ботев”. Преподавателят по информационни технологии от Математическата гимназия Виолета Маринова също е сред предложените за приз. Най-много са номинираните учители от ОУ „Пенчо Славейков” в „Столипиново” – Георги Найчев, Иванка Рангелова, Юлия Атанасова, Стефан Ганозов и Ралица Колева.

Сред претендентите от другите общини има и двама кандидати за титлата „Директор на годината” – Пенка Запрянова, която ръководи ОУ „Васил Левски” в село Маноле, и Златка Тоскова, която оглавява ДГ „Никола Вапцаров” в Асеновград. От същото учебно заведение са номинирани и учителите Петя Петкова и Весела Карастойчева. Списъка допълват Гина Иванова от ОУ „Христо Ботев” в първомайското село Градина и Христина Петрова от ОУ „Христо Смирненски” в Стамболийски.

източник: Уча в Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина