Пловдивска болница възстанови напълно зрението на пациент с 15 диоптъра късогледство

Автор: Plovdiv Now 79639
Пловдивска болница възстанови напълно зрението на пациент с 15 диоптъра късогледство

С виртуозна и прецизна операция очните лекари от пловдивската „Централ Хоспитал“ върнаха напълно зрението на 60-годишен пациент.

„Когато пристигна при нас виждаше около 30 на сто от образите. При прегледа установихме, че на лявото око късогледството му е 15 диоптъра, а на дясното – 12, освен това има пердета и на двете“, разказа началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис. От пациента разбира, че носи контактни лещи от 23 години, а зрението му започва да боледува от детството, като се задълбочава с времето.

След прегледа и изследванията завеждащият предлага единствения възможен изход – оперативно лечение с имплантиране на мека изкуствена леща. Първоначално лекарят и пациентът обсъждат възможността да се постави по-луксозна, но в крайна сметка избират най-обикновената, защото необходимият диоптър е доста висок, а не всички фирми произвеждат от него.

Бях много доволен, когато сутринта след операцията установихме, че зрението на лявото око е възстановено на 100 процента, коментира д-р Власиадис. А сега казва, че е щастлив, защото болният приема отлично импланта.

Заедно с пациента вече са избрали дата за втората операция – в началото на март.

Подобни новини

Писанчев

И с колко "одрусахте" този пациент?!?

22:12, 20.02.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина