Пловдивска болница с безплатни очни прегледи до края на месеца

Автор: Plovdiv Now 8224
Пловдивска болница с безплатни очни прегледи до края на месеца

Безплатни консултации за пациентите ще проведат специалистите от Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив. Кампанията стартира на 13 май и ще продължи до 31 май 2019 г. За прегледите не са необходими направления от личните лекари, но желаещите да проверят здравния си статус трябва да си запишат час на тел: 0879/097-074. 

От предоставената възможност могат да се възползват всички, които имат намалено зрение или зрителни смущения. Освен заради перде или глаукома, проблемите може да се дължат и на увреждания на задната част на окото и по точно в най-вътрешната обвивка на очната ябълка - ретината.

Характерно за това увреждане е, че протича без сълзене и без болка, окото не се зачервява, а очната ябълка е видимо спокойна. Пациентите най-често се оплакват от разкривяване на образа, лъжлива хиперметропия, двойно виждане, нарушение в цветното зрение и смущения в периферното. Размерът на наблюдаваните обекти е намален и се повяват централни, парацентрални и периферни тъмни петна. Нерядко сигнал за проблеми в задния сегмент на окото е  бавната адаптация от тъмно към светло и обратно, затрудненото виждане на тъмно, както и „изплуването“ на подвижни мътнини с различна форма и интензивност.  

Едни от най често срещаните заболявания на ретината са съдовите,  диабетната ретинопатия, макулната, а също и периферните дегенерации, възпалителни процеси и дори отлепване на вътрешната обвивка на очната ябълка.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина