Пловдивчанката Цвети Пиронкова се завърна победоносно в големия тенис

Автор: Plovdiv Now 5518
Пловдивчанката Цвети Пиронкова се завърна победоносно в големия тенис

Пловдивската тенисистка Цвети Пиронкова се завърна победоносно в големия тенис. Тя не бе играла от Уимбълдън 2017, но грабна страхотна победа в първия кръг на Ю Ес Оупън в Ню Йорк - с 6:2, 6:3 срещу рускинята Людмила Самсонова. Пиронкова не игра 3 години заради майчинство и получи право да влезе в основната схема заради защитения си ранкинг. В днешния мач тя напомни за най-добрите си дни, бе уверена в сервис геймовете си, допусна само един пробив и заслжено се поздрави с крайния успех.

Пиронкова трябваше да спасява брейкпойнт в първия си гейм, в който сервираше, но след това бе безапелационна. След 2:2 в първата част тя спечели 5 поредни гейма, за да спечели сета и да пведе във втория. При 2:2 отново направи пробив, но допусна рибрейк. Последва нов пробив за 5:3 и това се оказа достатъчно за крайния успех. Следващата съперничка на Цвети е испанката Гарбине Мугуруса.

Другата ни представителка при жените Виктория Томова се бори през всичките 89 минути срещу 22-рата поставена Аманда Анисимова, но отстъпи драматично с 5:7, 5:7. Нашата сънародничка направи 12 уинъра и 12 непредизвикани грешки, но младата тийнейджърка от САЩ се отличи с 40 печеливши удара и 37 грешки, като в крайна сметка успя да наложи стила си на игра. По-късно тази вечер след полунощ Григор Димитров излиза срещу американеца Томи Пол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина