Пловдивчанка си хвана такси, излезе й “златно“ за 2,5 км

Автор: Plovdiv Now 8617
Пловдивчанка си хвана такси, излезе й “златно“ за 2,5 км

Пловдивчанка плати висока сметка за такси за кратко разстояние. В случая обаче причината не е таксата за километър, а такса „престой“.

Жената си хванала такси от Централна гара и пътувала 2.5 километра. От на пръв поглед краткото разстояние, можем да съдим, че и сметката е била малка. Това, обаче се оказало, че не е така. Пловдивчанката останала без думи като видяла таксиметровата бележка и сумата, която трябва да заплати. Дължала на шофьора 9.81 стотинки, а половината от сумата била за престой. Такъв не е имало, нито пък задръстване, което да доведе до покачване на сумата.

„Курсът беше кратък, не сме спирали никъде, а разстоянието съвсем малко. Тарифата залепена на таксито също си беше стандартна, но не и сметката“, разказва възмутената жена пред TrafficNews.bg.

На касовият бон се вижда, че таксиметровият шофьор е част от фирмата „Рин Транс Груп ЕООД“  и както отбелязахме цените са легитимни. Броят на километрите е нещо, което е по-трудно да бъде манипулирано, но колко време е бил престоят на жената няма как да докажем и именно този „номер“ успешно прилагат много таксиметрови шофьори. Като така в някои случаи сметките стават двойни.

Според регистрите на община Пловдив фирмите  „Рин 2012” ЕООД и  „Рин транс груп” ООД към април 2018 година са имали 276 коли, които са на превозвача и ДЗЛ „Рин 2012” ЕООД.

В края на миналата година всички коли от „Рин 2012” ЕООД се прехвърлят към „Рин транс груп” ООД.  Собственик на първата компания е Минко Минков от Пловдив. Собственик на новия най-голям превозвач под тепетата е 37-годишният пловдивчанин Тодор Вълчев, който има солидно криминално досие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина