Пловдивчанка наказана сериозно след семейни проблеми и една бира

Автор: Plovdiv Now 8949
Пловдивчанка наказана сериозно след семейни проблеми и една бира

Млада жена от Пловдив е наказана с 12 месеца лишаване от право да управлява автомобил, както и с 1000 лева глоба. Причината е прозаична - седнала е зад волана след употреба на алкохол.

Нарушителката е била хваната от полицията преди няколко месеца. Пловдивчанката е имала лични проблеми, била жертва на домашно насилие от партньора си и спрямо него била издадена отраничителна заповед. Един ден жената със своя приятелка била в заведение, когато нахлул бившият й мъж. Той се държал грубо към нея, обиждал и унижавал. След като си тръгнал, притеснена жената изпила няколко капки тинктура от мента, глог и валериан, както и една бира.

Тръгнала да се прибира с колата си. Още на първото кръстовище в центъра на Пловдив била спряна за проверка полицията. Дрегерът показал 1,07 промила. Издаден бил талон за кръвен тест, но дамата отказала да се тества.

Пловдивчанката прекарала 24 часа в ареста, а след това се сдобила с наказателно постановление. В него било посочено, че на шофьорката ще се отнеме книжката за една година и ще се наложи глоба в размер на 1000 лева.

Санкцията била отнесена до Районен съд, с мотивите, че жената е била в тежко емоционално състояние заради бившия й мъж. Магистратите не намерили в това основание да отменят санкцията. В мотивите на съда се посочва, че без значение от причината, едно лице, което е употребило алкохол над допустимото, няма право да употребява МПС.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина