Пловдивчанинът Ивайло се нуждае от 45 000 евро! Да му помогнем да живее!

Автор: Милен Ангелов 26430
Пловдивчанинът Ивайло се нуждае от 45 000 евро! Да му помогнем да живее!

Ивайло Тенев е на 32 години от Пловдив. Той е с диагноза множествена склероза от пролетта на 2010 година. Индикатор за заболяването е било едно малко и безобидно жълто петно в окото. След дълго ходене по лекари в опит да се установи причината за това необичайно за него явление ядрено-магнитният резонанс дава страшния отговор на въпроса. До тогава Ивайло изобщо не е имал представа какво е това заболяване и какво е неговото развитие. След като излиза от лекарския кабинет, в който момчето чува диагнозата, се разплаква. 

Въпреки удара, който понася, след като научава за множествената склероза, Ивайло е категоричен, че ще направи всичко възможно, за да оздравее. С течение на времето обаче болестта бавно прогресира. А последиците от един такъв процес са трайно инвалидизиране. Въпреки цялата информация, с която се е запознавал, той не приема диагнозата си за нещо сериозно и е уверен, че каквото и да му струва, ще се излекува и възстанови изцяло. Това му коства страшно много усилия, воля, постоянство и вътрешна мотивация.


Когато разбира своята диагноза, той е бил на 23 години, последна година студент. Това за него е бил един от най-тежките моменти в живота - това до голяма степен му е повлияло на обучението, но въпреки всичко успява да се справи с изпитната сесия и да завърши. Преборил се е с всички схващания, изстръпналост и проблеми със зрението. За съжаление Ивайло преживява най-хубавите години от младостта си в болниците. След преглед при специалист в София младият мъж разбира, че традиционната медицина не може да излекува неговото заболяване, а само може да забави развитието му. Тогава той категорично отказва да приема препоръчаните от медиците лекарства и споделя: "Отрови, които аз отказах категорично да приемам и до момента, от самото начало вече 9 години не съм вземал и не приемам никакви лекарства. А само и единствено по алтернативни начини на лечение съм се движил и се движа".


В ежедневието си Ивайло няма физическата възможност за продължителни движения. Излиза на кратка разходка преди обяд с много почивки, след което се прибира - като дължина на крачките, които той може да направи, това е 80 метра от дома му, защото тялото му не издържа за повече. След това почива вкъщи, а ако има късмет и времето е хубаво, излиза за втора разходка.

По природа пловдивчанинът е спортист. Преди множествената склероза той е тренирал различни спортове. "Бях много активен, занимавах се с фитнес, в момента обаче това е невъзможно, независимо и от възстановяването, което имам - нямам физическа възможност", споделя Ивайло и не крие, че залата, пистата за тренировка и тичане са били неговият втори дом.



В момента Иво се лекува по алтернативен начин - той прилага алтернативната медицина още от самото начало. Но безрезултатно. Преминал и през аюрведа, бил е на лечение в Индия, имало е резултат, след това стопиране на болестта, но два месеца по-късно той отново е бил на изходна позиция. Това обаче в никакъв случай не го е отказало да се бори по своя си начин, дори напротив - мотивира го да намери нещо ефективно и не спира да вярва, че няма начин да не съществува заместител на традиционната медицина, който да повлияе добре на неговото здравословно състояние.



След като прави своя последен ядрено-магнитен резонанс, резултатите показват незадоволителни резултати. Тогава обаче Ивайло е имал късмета да се запознае с един случай на жена от Германия. От репортаж по немски телевизионен канал той разбира за жена, която е имала същата болест. Но след като заминава за лечение в руската столица Москва, тя буквално се преражда и започва нов живот. Шокиран и изненадан, Иво решава, че на всяка цена трябва да намери тази жена, независимо от времето и разстоянието. Познанията му по немски език му помагат да я открие, свързва се с нея и разбира каква е историята й и какъв е бил този вълшебен метод, чрез който тя се лекува. Реално става въпрос за трансплантация на стволови клетки. Тази процедура е строго индивидуална при всеки пациент и зависи от степента на заболяването и организма на човек. До момента е ясно, че етапът на заболяването при Ивайло е съвместим с лечението и надеждите за неговото възстановяване са големи.
Той вече е установил контакт с клиниката в Москва и екипа там. На следващ етап той кандидатства за това лечение. А след като получава положителен отговор, е приета и неговата молба за операцията. След това е започнала подготовката за набирането на средства и документите за самата процедура. 

Операцията, която предстои за Ивайло, е на стойност 45 000 евро. А трансплантацията на стволови клетки в клиниката Пирогов-Москва му гарантира 99% ремисия, след което може да води отново пълноценен живот. Семейството на младия мъж няма възможност да отдели тази сума. Парите трябва да бъдат събрани най-късно до 30 август, тъй като на 17 септември той трябва да е в Москва, за да бъде извършена интервенцията.



Пепа Тенева, майката на Ивайло, разказа накратко каква е процедурата, която ще бъде извършена в Москва - трансплантация с хомеопоетични клетки. Това е вземане на собствените му клетки, които се замразявят, следва химиотерапия в рамките на четири дни. На следващ етап се прави процедура, подобна на хемодиализата - замразените клетки се връщат обратно в организма му. През инкубационния период, който трае от 5 до 8 дни, Ивайло ще бъде изолиран изцяло от външната среда. Чрез този метод много пациенти с по-напреднал стадий на болестта и с множество усложнения са се изправяли на крака почти като здравите хора. Това е един вид цялостна смяна на имунната система. 

Близките, приятелите и семейството на Ивайло остават с искрите на надеждата в очите, че милосърдните хора ще повярват в доброто и всеки според възможностите си ще даде сума, която да спре угасването на един млад човешки живот.

Ето и банковите детайли:

ТИТУЛЯР: Ивайло Тонев Тенев
IBAN: BG96UNCR70001523606927
BIC: UNCRBGSF

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина