Млад шофьор от Пловдив е с обвинение от прокуратурата, след като е предложил като подкуп 100 лева на полицаи, за да не му взимат книжката.

Водачът е бил задържан след проверка на Пещерско шосе на 4 август. 

Униформени спрели в около 13,00 часа на въпросната дата лек автомобил Ауди, управляван от въпросния 21-годишен шофьор. Той живеел в Нидерландия, но периодично се прибирал в България. Полицаите проверили документите му. Колата била със затъмнено предно обзорно стъкло, за което е бил съставен фиш. Липсвало и необходимото оборудване – аптечка, триъгълник и пожарогасител. 

Проверката установила също, че младежът има неплатена предишна глоба в размер от 60 лева. По тази причина служителите на МВР му съставили акт и обяснили, че ще му бъде отнета шофьорската книжка до заплащане на паричната санкция.

Водачът им предложил да даде повече от парите за глобата на място, за да не му пишат акт и отнемат свидетелството за управление, защото щял да пътува спешно до Турция. Служителите на МВР му обяснили, че няма такава възможност и това е престъпление.

„Никой няма да разбере“, казал пловдивчанинът и отказал да подпише акта за нарушение. Той извадил от джоба си две банкноти от по 50 лева и ги пъхнал в папката със съставения документ.  Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Младежът е бил задържан за срок до 24 часа. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“  в размер от 1 000 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на България без разрешение на наблюдаващия прокурор.