Пловдивчанин остана без книжка - не намерил къде да си плати фишовете през почивните дни

Автор: Благовест Андонов 4256
Пловдивчанин остана без книжка - не намерил къде да си плати фишовете през почивните дни

Пловдивчанин остана без удостоверение за управление не превозно средство, тъй като не успял да намери къде да си плати глобата през… Великденските празници. Абсурдната ситуация се е разиграла с наш читател, който разказа за всичките му премеждия през последните дни.

На 26 април – Разпети петък той е бил спрян от на надлез „Родопи” за рутинна проверка. След справка в системата, служителите на Пътна полиция му връчват 3 глоби по 100 лева за превишена скорост, които трябва да заплати. Той взел фишовете с ясното съзнание, че има двуседмичен срок да ги плати, като дори ще има и намаление след корекциите в Закона, ако ги плати до 14 дни.  

Плановете обаче му се развалят…  Три дни по-късно в понеделник – вторият ден на Великден, около 21.00 часа патрул на КАТ спира същия автомобил със същия водач на бул. „България” в Пловдив. 

Униформеният след проверка в системата му заявява, че тъй като има три неплатени и връчени глоби, ще му бъде направен акт, а удостоверението за управление МПС – отнето.

Въпреки обясненията  на шофьора, че е невъзможно да си плати глобите през почивни дни, тъй като банките и гишетата на КАТ не работят,  а дори и през интернет  няма да отчете постъпленията в сметка на МВР, униформеният  взима книжката на мъжа и му пише акт. 

„Още на следващия ден, който беше и първият работен ден, след като ми връчиха фишовете, отидох до КАТ, платих си глобите и взех книжката. Дори служителите на гишето бяха учудени от цялата ситуация. Това не е нормално отношение! Тези хора, всъщност създават негативното отношение към институциите и КАТ, а съм сигурен, че там има и свестни хора. Ако бях извън града и нямаше кой да ми вземе колата, какво правим? Обаждам се на Пътна помощ да ми вземе колата ли?”, пита гневният пловдивчанин. Той заяви, че очаква да види и наказателното постановление, от което ще разбере колко ще е наказанието му заради това, че не е намерил къде да си плати глобите през почивните дни.

От редакцията ни пуснахме и запитване до пресцентъра на МВР относно цялата ситуация. Освен становище, очакваме и дали въпросният полицай е нарушил закона и дали акта на пловдивчанина ще му бъде потвърден.

Очаквайте продължение!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина