Пловдивчанин измами продавачка, преметна я със стар изпитан номер

Автор: Plovdiv Now 5611
Пловдивчанин измами продавачка, преметна я със стар изпитан номер

Арестуваха пловдивчанин, измамил пловдивчанка в Пазарджишко. Случката се разиграла в събота около 18 часа в павилион за кафе и тютюневи изделия в септемврийското село Варвара. Непознат мъж поискал да купи от продавачката цигари от различни марки на стойност от 500 лева. При плащането измамникът използвал старата схема „сандже” и вместо реалната сума платил само 200 лева.

След това взел цигарите и потеглил с лека кола, а секунди след това докато поставяла парите в касата  търговката разбрала измамата. Тя подала сигнал в полицията и на мястото пристигнали полицейски екипи. За случая били уведомени и съседните полицейски управления. Така не след дълго мъжът бил засечен от автопатрул на пътя Пещера-Пловдив в близост до село Бяга. Автомобилът му бил спрян, а униформените разбрали, че това е пловдивчанинът Р.М.- 29г. Той е задържан в ареста, а по случая се води полицейско производство.   

Измамата е известна в комарджийските и чейнчаджийските среди на жаргон като „магурата сандже”, или „ловки пръсти”. Тя е позната в два варианта. При единия измамникът иска обмяна на валута като скрива част от получената сума и след това се отказва и връща останалата част от дадените му пари.

При другият вариант измамникът моли да му бъдат уедрени дребни банкноти, като при броенето заблуждава жертвата, като брои всяка от банкнотите по два пъти. Измамата е от началото на 90-те години е емблематична за първите родни чейнчаджии, появили се на Магурата.


 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина