Пловдивчанин: Дадоха милиони за системи за напояване, а градинки в “Централен“ са изсъхнали

Автор: Plovdiv Now 2337
Пловдивчанин: Дадоха милиони за системи за напояване, а градинки в “Централен“ са изсъхнали

Градинки в район Централен са изсъхнали заради липсата на напояване, сигнализира читател на TrafficNews. Става въпрос за тревните площи около площад Шахбазян, които по твърдения на читателя са били обновени по Европроект.

„Дадените милиони за системи за напояване и озеленяване са пари на вятъра”, допълва той.

От изпратени снимки в действителност се виждат изсъхнали треви, които са се „изпържили” на горещините в града. По негова информация дори новозасадените дръвчета са съсипани.

TrafficNews се свърза с Общинско предприятие „Градини и паркове”, откъдето заявиха, че поливните системи в зоната вече работят и съвсем скоро там ще е зелено. Това е възможно, след като по своя инициатива от „Градини и паркове“ са се свързали с фирмата, която ги е изградила като част от проекта на Общината за обновяване на градската среда по оперативна програма „Региони в растеж“, за да получат инструкциите за експлоатация.

„Системата включва 80-90 поливни кръга. Още преди обаче да бъде пусната са нанесени десетки щети от вандали – откраднати магнитни клапани, програматори и други елементи. Всичко поправихме и дано да спрат посегателствата“, заяви директорът Антон Георгиев.

До седмица се предвижда да заработят и около 10-те новоизградени чешми в зоната. Там също се отстраняват повреди, причинени от вандалски прояви. Директорът на „Градини и паркове“ призовава гражданите да пазят новите придобивки.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина