Пловдивчани обсъждат как да създадат социална среда за децата далеч от компютрите СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 1004
Пловдивчани обсъждат как да създадат социална среда за децата далеч от компютрите СНИМКИ

Жителите на града на тепетата изразиха идеите си за бъдещето на Приключески център "Младежки хълм". Комплексът, който скоро ще отвори врати за малчугани, ще предложи алтернатива на компютърните игри и ще създаде нова социална среда за младите пловдивчани. 

За нула време шатрата пред бившия Общински детски комплекс бе окичена с "балони на желанията" и "балони на отговорностите". Инициативата е на Антон Тодоров, който вече четвърти месец се труди, за да възроди занемарената постройка за нов живот. 

Зелено училище, рисуване върху пясък, езикова школа и интерактивни уроци са сред предложенията на пловдивчани. Някои от идеите се доближават и тези на самия Антон, който споделя, че новите атракции ще включват зелена класна стая, уроци по бойни изкуства, а за вбъдеще ще бъде изградена и въжена градина. 

Както Plovdivnow.bg вече ви разказа, пловдивчанинът е впрегнал всички усилия в превръщането на бившия Общински детски център на Младежки хълм в изцяло обновено място за забавления и приключения. Целта му е да създаде социална среда за малките пловдивчани далеч от компютърните игри и таблетите. Ремонтните дейности по доскоро занемарената сграда на комплекса в подножието на Младежки хълм продължават, а голяма част от нея вече е придобила изцяло нов облик с помощта на неуморния труд на Антон и семейството му. 

Младежи и родители имат възможността да допринесат  за амбициозния проект със свежи идеи.  

"Целта на срещата е да споделим желанията си и обсъдим възможностите относно преобразяването на пространството около сградата на детския център чрез обединени граждански усилия," споделя Антон. 

Всеки имаше възможност да даде свое предложение и дори да поеме ангажимент към изпълнението му. Срещата продължава и в момента, а десетки балони вече са "накичени" с предложения. 

„Всеки, който има идея, свързана с младежки дейности, е добре дошъл!“ – споделя новият стопанин на обекта. Желаещите да се включат в инициативата могат да се свържат с него чрез фейсбук страницата на Приключенски център "Младежки хълм".

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина