Пловдивчани пропищяха от замърсен въздух в Пловдив, РЗИ: сега всичко е наред

Автор: Plovdiv Now   2014
Пловдивчани пропищяха от замърсен въздух в Пловдив, РЗИ: сега всичко е наред

Пловдивчани пропищяха от замърсен въздух в града и заявиха, че от месец, през късните часове „смърди на отровен дим”. Днес граждани сигнализираха до TrafficNews и разказаха , че около 2:30-3:00 ч. през нощта усещат ужасна миризма, носеща се от отворените прозорци.

По думите им целият град започва да мирише и това трови всички, жители. „Ясно е, че някой нелегално гори някакви неща, но нека отговорите да излязат на светло. Този въздух води до замайване и гадене”, коментира пловдивчанка.

Тя посочи, че е подала сигнал до РИОСВ. От екоинспекцията заявиха, че от няколко дни имат подадени няколко сигнали свързани с замърсяването на въздуха в града. Това задимяване се е случило, след лумналия пожар във ферма край Маноле, а задушлива миризма се е усещала в целия район "Южен", в "Тракия" , "Източен" и централната градска част. Причината за това е, че вятърът е разнесъл димът към Пловдив. През останалите дни също е имало лека миризма и завишаване на стойностите. От РИОСВ са категорични, че не е имало повишаване, за което трябва гражданите да се притесняват. Направена е нужната  проверка на място и към днешна дата пожарът е овладян и няма проблем с въздиха в града.

От справка в сайта на Община Пловдив, става ясно , че днес качеството на въздуха е приемливо, а индекса е 37.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина