Пловдивчани продават сувенири, играчки и ръчно изработени мартенички в помощ на болно дете

Автор: Деница Лещева 6036
Пловдивчани продават сувенири, играчки и ръчно изработени мартенички в помощ на болно дете

Красиви ръчно изработени мартенички, сувенири, играчки, предмети за бита и книги са част от предметите, които наредиха пловдивчани пред сградата на Община Пловдив. Базарът е благотворителен, а всички средства от продажби ще бъдат предоставени на 5-годишната Бориса, която се бори с тежка диагноза. Както вече ви съобщихме, детето е родено със запушване в тънкото черъвце, в следствие на рядка генетична болест муковисцидоза. 

Още като бебе Бориса бива подложена на 5 операции (последната траеща 7 часа), в следствие на които чревният пасаж е възстановен. Детенцето се нуждае от скъпо струващи висококалорични храни, витамини и лекарства, които се закупуват от чужбина, защото ги няма в страната. Момиченцето ще бъде на скъпо антибиотично лечение през целия си живот. Хранителните добавки, които са и нужни, не се поемат от Здравната каса. Надеждата на семейството е геннозаместваща терапия, която в момента се разработва за нейната мутация. Стойността на лечението ще бъде около 290 000$.

За да подпомогнат лечението й, пловдивчани организираха благотворителен базар, който събра около 1 000 лв. още вчера. Всички предмети за него бяха предоставени от дарители, а част от красивите мартенички - изработени ръчно. Събитието продължава  до 17:30 днес, а щандът се намира до Билетния център пред Община Пловдив. Организаторите се надяват на още по-голяма посещаемост през слънчевия неделен ден, за да успеят да съберат възможно най-голяма сума. 

Можете да дарите средства за лечението на Бориса и чрез откритата банкова сметка:

ДСК БАНК: BG56STSA93000023296154

BIC: STSABGSF

Борислав Янков

PAY PALL: [email protected] титуляр Румяна Валентинова Миткова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина