Пловдивчани недоволстват от автобуси тип “щъркели“ по основна линия на градския транспорт

Автор: Plovdiv Now 23725
Пловдивчани недоволстват от автобуси тип “щъркели“ по основна линия на градския транспорт

Малките автобуси, познати сред пловдивчани като тип "щъркел", се появиха по една от основните линии в града под тепетата, сигнализир наш читател. Конкретният случай касае линия 4, чиято първа спирка е новата сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" и последна кв."Тракия" А-13. Недоволството сред пътуващите назряло при появата на малка кола, в която местата за пътници са по-малко. Съответно мерките за социална дистанция трудно биха могли да се спазват.

По време на извънредното положение една от разпоредбите на Община Пловдив е, че обслужващите градския транспорт автобуси трябва да са коли с над 70 места в часовете, когато хората отиват и се връщат от работа. Това е времето от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00ч.

Потърсихме за коментар фирмата, която обслужва линия 4. Пред наш репортер ръководителят движение на "Автобусни превози" Костадин Тотков заяви, че според договореното с Община Пловдив фирмата пуска по редовен график 4 големи автобуса и една малка допълнителна кола, която понякога е от малкия тип автобуси.

"Ние пускаме допълнителна кола, която е малка в случай, че някой от големите автобуси се развали. Не всички автобуси са тип "щъркел". Понякога има случаи, в които големите автобуси да са развалени. През събота и неделя, както и по време на празниците пускаме и малки коли, защото пътникопотокът е много слаб. По линия 4, например, сигурно няма да повярвате ако ви кажа, че от пет коли, които се движат не могат да се съберат и 300 лв. на ден. И въпреки това нямаме пропуснат курс", коментира Костадин Тотков.

След въвеждане на извънредното положение, заради коронавируса, повечето превозвачи в Пловдив отчитат спад в броя на пътуващите по градските линии.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина