Пловдивчани чакат близо час автобус на -4 градуса, глобяват превозвача

Автор: Plovdiv Now 11147
Пловдивчани чакат близо час автобус на -4 градуса, глобяват превозвача

Пътници чакат близо час автобус от градския транспорт на Пловдив на минусови температури. За това сигнализираха хора, които от 8:20 до 9:30 сутринта са мръзнали на булевард „Васил Априлов” в очакване на транспортното средство.

„Автобус номер 93 се чакаше от възрастни пътници цял 1 час ... на минус 4 градуса. Не е нормално! Чакането продължи от 8:20 до 9:30 часа във вторник сутрин. Абсурдно е това да се случва в 21 век!”, обръщат се към медията ни чакащите. Редовните пътници споделиха още, че има три автобуса през делничните дени , а през почивните дни – само един. 

Оказва се, че проблемът с нередовните автобуси по линията не е от днес или вчера. Наш репортер се свърза с „Организация и контрол на транспорта”, от където заявиха, че всеки ден пловдивчани депозират сигнали срещу въпросната линия, както и срещу линията по рейс N 10.

„Фирмата превозвач в лицето на "Автотранс Чолаков" е глобявана многократно за неизпълнение на разписанието, липса на автобуси, пропускане на спирки и други нарушения. От 1 март тази година друг превозвач ще поеме линията. Съгласно новата наредба, санкционирането ще продължи, общината продължават с проверките. Всеки ден се следят линиите 10 и 93, за които имаме и към този момент сигнали”, заявиха от „Организация и контрол на транспорта” към Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина