„Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ е вече факт с над 150 фотографии

Автор: Plovdiv Now 10362
„Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ е вече факт с над 150 фотографии
Новото издание на Етнографския музей „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ е вече факт.
 
Албумът съдържа над 150 снимки от фотографа Крум Савов, представящи Пловдив през първите десетилетия на XX в.
Вътре ще намерите информация за града, за фотографа и описание на всеки фотос. Дори можете да обиколите Пловдив с албума в ръка и да откриете местоположението на някои от фотографираните преди 100 години места, включващи красивата архитектура, обществени сгради, религиозни храмове, къщи, архитектурни елементи от епохата на Възраждането и пр. Къщите – има ли ги, няма ли ги? Какво е останало днес от културно-историческото ни наследство? Ще разгледате и една от най-големите сбирки на резбовани тавани, част от които можете да зърнете в пловдивските възрожденски къщи, стига да вдигнете поглед нагоре.
 
Разглеждайки фотоалбума, ще се запознаете отблизо с ежедневието на пловдивчани – жуженето на занаятчийските чаршии, хората, търговците, последствията от Чирпанското земетресение през 1928 г.
 
Албумът е факт, благодарение на специалистите от Регионален етнографски музей – Пловдив, както и на колегите от Държавен архив – Смолян и Исторически музей – Асеновград за подкрепата и съдействието и на рекламна агенция „Богара“ за дизайна и доброто оформление.
 
Може да закупите албума „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ на място от щанда на Регионален етнографски музей – Пловдив или чрез предварителна заявка по телефон или електронна поща.
Предстои официалната премиера на албума, който е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
 
За поръчки/заявки:
Телефон: +359 878 625 257 и e-mail: [email protected]
Заявените бройки се изпращат с куриерски услуги - speedy, econt.
Промоционална цена до 31 декември 2020 г. – 20,00 лв.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина