Пловдив загуби Янчо Янев - един от създателите на Международния фолклорен фестивал

Автор: Plovdiv Now 19205
Пловдив загуби Янчо Янев - един от създателите на Международния фолклорен фестивал
"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес ни напусна нашият колега Янчо Янев ( роден на 04.06. 1949 г.). Със своите 33 години трудов стаж, Янчо бе един от най-дългогодишните ни служители", съобщиха от дирекция „Култура“ на Община Пловдив.
 
През тези 33 години Янчо отдаде своята неуморна енергия, сили, труд и професионализъм в името на развитието на любителските, непрофесионални състави на територията на област Пловдив, за добруването на пловдивските читалища и подпомагане на самодейните групи в областта на фолклор, написаха колегите му.
 
Най-голямата лична гордост на Янчо Янев ще остане най-свидната му рожба - Международният фолклорен фестивал, сред чиито създатели е. За своите 25 издания (до 2019 г. вкл.) Международния фолклорен фестивал се превърна в традиция за културния живот на Пловдив и в истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града. И след своето пенсиониране, Янчо Янев продължи да бъде активен член на организационния екип, занимаващ се с неговото ежегодно провеждане.
 
И така….до днес!
 
"Ние всички знаем колко силна е болката от загубата на близък и скъп човек и колко трудно се преодолява. Но знаем и колко ценна е подкрепата в труден момент! Ще го запомним като изключително мил, внимателен, винаги усмихнат и весел, всеотдаен колега и радетел за заедност. Той искрено вярваше в духа на девиза на Европейската столица на културата!
 
Мир и светлина на духа му! Дълбок поклон! Скърбим заедно с близките за безвъзвратната загуба!", казаха още колегите на Янчо в отдел „Култура“ на Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина