Пловдив взима 7,5 млн. лева от държавата за мащабния ремонт на Коматевския възел

Автор: Благовест Андонов 13587
Пловдив взима 7,5 млн. лева от държавата за мащабния ремонт на Коматевския възел

Община Пловдив ще вземе средствата от държавата за мащабния ремонт на трите булеварда, свързани чрез Коматевски възел. Въпреки че изпълнител за ремонта бе избран още ноември миналата година, досега дейностите там не започваха заради липса на средства. Поръчката за Коматевския възел е за 7,5 млн. лева за строителните дейности по бул. „Христо Ботев”, Коматевско шосе и „Копривщица” и бе спечелена от „Драгиев и Ко”.

„Подготвяме споразумение с МРРБ за ремонт на бул. „Христо Ботев“. Тази година ще започнем обновяването откъм кв. „Коматево“ към Коматевския възел и по булевард „Копривщица“, където ще започне премахване на паважа. Ще подготвим булевард за по-голям трафик, тъй като той ще пресича целия град от Марковския път, моста на бул. „ България” , улица „Делянка“ до „Голямоконарско шосе“. По булевард „Христо Ботев“ ще се работи догодина”, заяви кметът Иван Тотев.

 Заданието обхваща смяна на  водопроводите, като след тях ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина