Пловдив ще бъде домакин на церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио

Автор: Plovdiv Now 4581
Пловдив ще бъде домакин на церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио

Пловдив ще бъде домакин на церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио на 22 май в Колодрума. Европейската столица на културата ще посрещне едно от най-популярните събития, представящи и отличаващи българската музика, нейните създатели и изпълнители.

След шестгодишно домакинство на церемонията, Благоевград предава щафетата на Пловдив – европейска столица на културата 2019. Българската музика е огромна част от българската култура и идентичност и затова всички сме единодушни, че трябва да бъде  достойно представена в годината, в която България има град европейска столица на културата, казват организаторите.

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg. 

И този път престижната сцена на Годишните музикални награди ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. А тази година – те са цели 8. Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от Руши, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената в Колодрума. Нова песен ще представят и пловдивчаните Благовест и Светослав Аргирови, които ще получат наградата БГ Вдъхновител 2019.

На 22 май, освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена. Участие в церемонията в Колодрума ще вземат 4Magic, братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, Рафи, Руши, СкандаУ, Тита и още много любими български звезди.

На сайта на БГ Радио до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишните музикални награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории. Нова телевизия ще излъчи церемонията по връчване на наградите на 25 май в 22.15 ч., а на 15 юни Благоевград ще посрещне големите победители за грандиозен концерт в парк Македония.

И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Билети за церемонията, която ще се проведе в Пловдив в зала Колодрум на 22 май, се продават в мрежата на Eventim. Децата до 14 години влизат без билет, но без право на седящо място и с придружител.

Фотографии: БГ радио

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина