Пловдив се срина в класацията на „дигиталните номади” – проблемът е в забавленията и щастието

Автор: Благовест Андонов 5386
Пловдив се срина в класацията на „дигиталните номади” – проблемът е в забавленията и щастието

Все повече хора работят дистанционно в света на технологиите, а редица от тях предпочитат да изкарват пари и живеят на различни места по света. Така те хем работят, хем обикалят света.

В последните години интернет инфраструктурата се подобри навсякъде по света, а споделените офисни площи се отварят навсякъде.  Освен това работодателите са много  по-отворени да наемат хора, които да полагат труд от разстояние или директно да разчитат на така наречените фрийлансъри - хора, упражняващи свободни професии. Те обикалят света и сменят своето „работно място” всяка година, а някои и по-често.

Много от тях всяка година, мястото на което живеят, а редица сайтове вече им помагат да направят своя избор.  Сайтът „Nomad list” е може би най-популярната платформа.

Доскоро Пловдив бе в Топ 20 на местата, които са уредени за живот, като дори това влезе в бизнес справочниците на Община Пловдив. Сега обаче Пловдив се срина на 185-то място към днешна дата.

Класацията се прави на базата на ревюта на различни хора, които са живели и работили тук. На първо място, разбира се, е скоростта на интернета, средните температури, стандарт на живот, сигурност, инфраструктура, медицински грижи, забавления, както и ниво на „толерантността” към различните.

Оценката на Пловдив е 3,83 от възможна 5. Интернетът е оценен отлично, а нужните пари за живот са дадени около 1300 долара месечно. Другите отлични оценки са за сигурност, достъпност и че сме приветливи към чужденците.

Със средни оценки обаче са нощният живот и забавленията, трафикът и качеството на  живот.  Според гласуващите  „щастието” в града е много ниско, а сме и изключително нетолерантни към другите раси и хора с различна сексуална ориентация.

За сметка на това София е в Топ 10 на за най-добрите градове за живот на дигиталните номади. Тя е с оценка от 4,46. Макар показателите да са същите като в Пловдив по много от графите.

Другите български градове в Топ 500 са  Банско на 58-мо място, Варна на 65-то място и Бургас на 385-то.

Топ 10 на най-предпочитаните дестинации от дигитални номади:

  1. Буенос Айрес, Аржентина
  2. Мексико Сити, Мексико
  3. Банкок, Тайланд
  4. Чианг Май, Тайланд
  5. Кангу, Бали
  6. Будапеща, Унгария
  7. Меделин, Колумбия
  8. София, България
  9. Белград,Сърбия
  10. Сао Паоло, Бразилия

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина