Пловдив поема по “Дългия път към звездите“

Автор: Plovdiv Now 4790
Пловдив поема по “Дългия път към звездите“

Оригиналният интерактивен спектакъл „Дългият път към звездите“ ще разходи публиката сред звездите и през месец май, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. В това нетрадиционно представление науката среща театъра, за да предложи на зрителя нови знания и да му даде храна за размисъл за бъдещето на човечеството.

Спектакълът на български език ще бъде покозан на 17 май от 19.00 часа в Limacon Event Center в Пловдив.

„Дългият път към звездите“ е дело на Арте Урбана Колектив, Сдружение „Форум Демокрит“ и Jet Propulsion Theatre, а зад проекта стоят имената на Андреа Брунело, режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre - Италия, д-р Владимир Божилов от Катедра "Астрономия" към Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Димитър Узунов, режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi - Париж и Арте Урбана Колектив - София, заплитат цветен коктейл от наука, театър и пърформанс.

Година след като Илон Мъск изпрати автомобила си с ракета в Космоса и малко повече от 40 след като „Излел е Дельо Хайдутин“ озвучи космическото пространство всеки любопитен може да се запознае с възможностите на съвременната наука и стъпките напред към недостижимите до вчера цели.

Пловдивчани ще имат възможност да се включат и като участници в уъркшопа по „Творческо разказване на истории“ на Димитър Узунов в Пловдив на 16 май от 18.00 часа отново в Limacon Event Center.

Уъркшопът на Димитър Узунов бе включен в топ 10 на най-добрите креативни събития в Лондон през септември миналата година. През юни е планиран и уъркшoп по „Комуникация на науката“ с водещ д-р Владимир Божилов, като датите и локациите  за София и Пловдив предстоят да бъдат обявени. Повече информация за събитията ще можете да откриете и на официалната страница във Facebook: www.fb.com/thelongwaytothestars/.

Публиката ще се запознае с учения Джон Иванов с корени в Бохемската аристокрация и с ексцентричния водещ Денеш Наги, които кръстосват шпаги в дебата „Настояще на Земята или бъдеще в Космоса“. В напрегнато токшоу ще можете да научите подробности за това колко ни остава да ги стигнем марсианците и дали животът на земята може да бъде песен, ако положим задружни усилия, както и любопитни подробности от личния живот на двамата герои. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина