Пловдив пак подкрепя “Капачки за бъдеще“ с голяма акция през уикенда

Автор: Plovdiv Now 3758
Пловдив пак подкрепя “Капачки за бъдеще“ с голяма акция през уикенда

Пловдивчани за седми пореден път ще подкрепят националната кампания "Капачки за бъдеще". Това ще стане на 24 октомври, събота, на паркинга на магазин МЕТРО-1, в началото на жк "Тракия", на бул. "Санкт Петербург". Тогава всички, които са събирали капачки през последните месеци, ще могат да ги предадат в часовия диапазон от 10,00 до 13,00 часа.

"Хората от Пловдив са едни от първите, които осъзнаха, че големите градове трябва да се обединим и да подкрепим по-малките населени места! Хората от Пловдив са едни от първите, които осъзнаха колко сериозен е проблемът с кувьозите и с медицинската техника в детските отделения в малките населени места!", казват организаторите на кампанията.

Припомняме, че 23 300 кг капачки бяха събрани в Пловдив на последната акция в края на юни тази година, когато се включиха общо петнадесет български града.

За по-малко от 2 години благодарение на кампанията са подменени кувьози в 22 общински болници в България, като най-стария от тях беше от 1989 година. През 2020 г. е дарена и медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детски отделения. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина