“Пловдив Каравана“: Артистични лагери на открито и 15 пътуващи театри превземат 3 пловдивски квартала

Автор: Plovdiv Now 8855
“Пловдив Каравана“: Артистични лагери на открито и 15 пътуващи театри превземат 3 пловдивски квартала

15 пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария - CITI - Centre International pour les Théâtres Itinérants тръгват по пътищата на Европа - пеша, с коне, велосипеди или камиони, за да пристигнат в Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

От 1 до 10 юни 2019 г. те ще създадат 3 големи артистични лагера - в кв. "Тракия", в кв. "Столипиново" и на Гребната база. Градът ще посрещне повече от 200 творци, техници и музиканти, които ще споделят своето изкуство с гостите и жителите на Пловдив.

Черешката на тортата е грандиозен и цветен парад в центъра на града на 10-ти юни.

В продължение на 10 дни ще откриете артистичните предложения на няколко пътуващи компании, които идват да празнуват Пловдив като Европейска културна столица в Тракия.

Кварталите ще се превърнат в дом на странстващо селище, в което зрителят ще бъде поканен да пътува от една вселена в друга - театър, кукли, разказване на истории.

Представленията и семинарите ще посрещнат зрителите от всички възрасти като ги включат в ежедневието на пътуващите театри. Освен представления, ще бъдат организирани семинари за семейства и културен обмен.

Творческите компании, които ще вземат участие в Пловдив Каравана, са: Ambulans ThéâTre / Arts Nomades / Babel - Gum / Bronca / Entre Deux Averses / La Famille Walili / La Compagnie Des Nouveaux Disparus / Le Cabaret des Oiseaux / Théâtre des Chemins / Les arTpenteurs / Maraudeurs Et Compagnie / Teatro Nucleo / Tralala Splatch.

Пловдив Каравана е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се финансира от ОФ "Пловдив 2019".

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина