Пловдив и Варна - част от световното турне на Доминик Милър

Автор: Парашкева Иванова 5617
Пловдив и Варна - част от световното турне на Доминик Милър

WILL BE BACK , казва след всяко свое гостуване в Пловдив  музикантът – легенда Доминик Милър.  Повече от 28 г.  той е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг.  Автор на едни от най – големите хитове на звездата, като Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и др. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. След гостуването си през 2012 г. белязано от феноменален концерт на Античния Театър, както и през ключовата за Пловдив 2019 г., през март  Доминик Милър  отново се връща  в  Пловдив.  България ще бъде за единствената дестинация на Балканите от световното му турне, на което Милър представя   последния си проект с DOMINIC MILLER GROUP ON TOUR 2020.  На 13 март той ще бъде във Варна, а на 15 –ти март пловдивчани ще могат да го гледат в Дома на културата „Борис Христов”.

Китаристът пристига в България  заедно с джаз музиканти, всеки от които е явление в съвременния джаз.  На сцените в Пловдив и Варна заедно с Доминик Милър ще се качат Якоб Карлсон  - един от най-виртуозните и иновативни скандинавски пианисти,  Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42,  смятан за един колосите на съвременната поп културата,  магьосникът на бандалеона   Сантиаго Ариас, белгийският майстор на баса Николас Фижман  и мароканското "явление" - барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

 Якоб Карлсон

 

Майк Линдъп

 Николас Фижман

 

Сантиаго Ариас

Рани Криджа

 „За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012, благодарение на цигуларката Дорина Маркова. Признавам, по това време, някои ключови факти от биографията на тези титани ми бяха убягнали, но в последствие осъзнах, че това ми даде възможност за един непринуден, дълбок и лишен от предразсъдъци контакт, присъщ за хора, които не вървят напред с биографиите си, хора които говорят малко, но казват много. С две думи - моите хора.  Музиката беше само повод, втори план, извинение дори.  Театърът, Градът, Ракията, Лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд небеса, бяха истинската причина за думите на Дoминик – WILL BE BACK, PETER!„ споделя организаторът на събитието – музикантът  Петър Салчев.

 Доминик Милър  е роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец. Учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.  Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев”  и „ ГИТАРТ фестивал” с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с клуб”Безистенъ”. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина