Пловдив домакинства важна среща по въпросите на туризма

Автор: Plovdiv Now 6120
Пловдив домакинства важна среща по въпросите на туризма

Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация /БХРА/ организира в Пловдив информационен семинар-дискусия, на който ще бъдат обсъдени важни теми, свързани с проблемите на туристическата индустрия. Освен членовете на БАХРА, в срещата ще участват и експерти от Министерство на туризма, Министерство на културата,  Комисия за защита на личните данни и  Община Пловдив. Семинарът–дискусия е на 20 март, от 14 часа в „Парк и Спа Хотел Марково“.

В програмата са включени въпроси, свързани с Единната система за туристическа информация / ЕСТИ /, влязла в сила от 01.03.2019 г. Припомняме, че санкциите за неспазване на ЕСТИ ще се налагат от 01.10.2019 г., като най-тежката от които е загуба на удостоверение за категоризацията на обекта. Дискусия ще има и по приетите изменения и допълнения в Закона за авторското право и сродните му права, делегиращи нови функции на общините.

Ще бъдат обсъдени въпроси и проблеми относно прилагането на Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679) въведен от 25 май 2018 г., както и представянето на национален браншови кодекс на поведение, относно прилагането на Общия регламент за защита на личните данни. Важен проблем, който засегна бранша в последните месеци е прилагането на НАРЕДБА № Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация ще даде пред участниците и отчет за предприетите действия към държавните институции, относно проекта на БХРА за реформа на икономическата среда за развитие на заведенията за хранене и развлечение от областта на туризма, посредством средствата и механизмите на фискалната политика. Става дума за намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш като част от туристическата индустрия.

Срещата е отворена за всички заинтересовани, като от БАХРА споделиха, че разчитат на активност и съпричастност от страна на членовете и партньорите, за да бъдат доведени до успешен край предприетите инициативи в интерес на всички в бранша.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина