Пловдив без футболен стадион, но се вдига поредната спортна зала, дават 4,2 млн. лева за нея

Автор: Благовест Андонов 8103
Пловдив без футболен стадион, но се вдига поредната спортна зала, дават 4,2 млн. лева за нея

Строителството на новия мултифункционален комплекс на Пловдив върху старата зала „Дунав” се очаква да започне през юли. В момента съоръжението се проектира, след като градските власти подписаха договор с  местната компания „Пирс –Д” ООД на предприемача Ботко Михайлов. Въпреки че фирмата бе класирана на второ място, тя взе поръчката, тъй като първата компания се е отказала.

Победител в поръчката бе  консорциум  с регистрация в Кърджали. Обединението бе между две фирми – кърджалийска и пловдивска, и носеше названието ДЗЗД „Пловдив за спорта 2018”.  В него водещата компания е „Меаца” ЕООД, а другата е  „Инфинит Енърджи” ООД , която е регистрирана в Пловдив.

„Пирс – Д” ще вземе 4,2 млн. лева за съоръжението, като в бюджета за тази година има 1,5 млн. лева за първия етап.

Проектът предвижда направата на  комплекс с две тела с две зали, едната с височина от 5 метра, а другата 13,5 метра. Те ще бъдат с топла връзка, като ще имат всички необходими помещения за провеждане на спортни мероприятия.Сред спортовете, които ще могат да се практикуват са волейбол, футбол, художествена гимнастика, спортна аеробика, различни видове танци и спортове. На игрищата отвън ще се практикува и футбол и тенис.

Това е поредната спортна зала, която ще се строи в Пловдив. В момента градът разполага с „Колодрума”,който на практика пустее откъм събития. За сметка на това в частната зала СИЛА почти ежедневно има различен вид събития, концерти и мероприятия. Работещи са още залата на ПУ-то, зала Строител и зала Олимпиада.

За разлика от спортните зали, в Пловдив продължава да няма нито един модерен стадион. Община Пловдив на практика прехвърли топката към държавата, с надеждата правителството да построи градския стадион за голям форум. Всички процедури засега там са спрени от страна на Общината.

Така надеждата е три футболни клуба – Ботев, Локомотив и Спартак да направят реконструкциите на своите стадиони. Собственикът на „канарчетата” Георги Самуилов заяви, че през септември се очаква реалния старт на Колежа, а в момента е пусната концесията на Лаута. Очаква се скоро да бъде гласувана и концесията на „гладиаторите” .

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина