„Пловдив 2019“ организира международна среща за анализ на инициативата Европейска столица на културата

Автор: Plovdiv Now 761
„Пловдив 2019“ организира международна среща за анализ на инициативата Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“ и Goethe Institut Bulgarien организират в Пловдив международна среща "Поглед назад с мисъл напред" за анализ на инициатива Европейска столица на културата и оценка на нейното въздействие.

За събитието на 22 и 23 ноември в Пловдив пристигат Иржи Сучанек, член на международното жури за селекция на градовете и бивш изпълнителен директор на Пилзен 2015; д-р Улрих Фукс, член на журито на Европейската комисия, което изпълняваше мониторинга на Пловдив, и артистичен директор на Марсилия-Прованс 2013; Нийл Питърсън от екипа на Ливърпул 2008, както и представители на Pafos 2017 Official, Matera 2019, Eleusis 2021 European Capital of Culture, Galway 2020 European Capital of Culture, членове на културната мрежа EUNIC Global (Британски съвет, Полски институт, Румънски институт, Гьоте-институт).

В конферентната зала на новото пространство Изложбена зала „2019“ ще се проведат серия от публични срещи и презентации, на които ще бъде изложена експертната позиция върху мащабния европейски проект. Основни теми са критериите за оценка на успеха, предизвикателствата към столиците на културата в Югоизточна Европа, международните взаимодействия и проекти, включването на гражданите и комуникацията на проекта.

Форумът има и затворена работна част в СКЛАД Тютюневият град, резултатите от която ще бъдат представени отново пред публика. Представители на културния сектор и медиите са поканени да присъстват и да зададат своите въпроси, както и да участват в дискусия.

Началото на срещата на 22 ноември е 16.30 часа. Подробна програма на срещата ще намерите тук: http://bit.ly/2XbfZyj

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина