Приветствие към първокурсниците поднесе директорът на филиала проф.д-р инж.Въльо Николов. Заместник-кметът Пламен Панов приветства присъстващите от името на кмета на Пловдив Здравко Димитров и пожела една успешна и щастлива нова учебна година. Той поздрави първокурсниците , като се обърна към тях със съвет да следват по пътя си 3 важни неща – постоянство, отдаденост и мотивация. „Това ще бъде основата, която ще ви води напред и ще ви донесе успех в обучението и в реализацията след това“, каза заместник-кметът.

Поздрав към студентите отправи и заместник областния управител Петър Петров. Прочетени бяха и поздравителни адреси от Мария Габриел и от Кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Филиалът в Пловдив е създаден през 1986 г. като изнесено звено на Технически Университет - София , 4 години по-късно става самостоятелно юридическо лице.  Днес Филиалът включва в структурата си два факултета - Факултет по електроника и автоматика и Факултет по машиностроене и уредостроене и обучава студенти бакалаври, магистри и докторанти в 19 специалности.