Насладете се на тази лесна и здравословна вечеря, която ще се хареса и на най-претенциозния вкус. Може да сервирате с чаша италианско бяло вино.
Продукти
чери домати
2 скилидки чесън, счукани
1 стрък прясна мащерка
1 с.л. зехтин, разделен
Сол и черен пипер
Пилешко филе
Приготвяне
Загрейте фурната до 220°С. В малка тавичка намазана с мазнина или върху хартия за печене, хвърлете доматите, чесъна и мащерката с 1/2 супена лъжица зехтин и щипка сол и черен пипер. Печете 6 минути.
Междувременно загрейте останалата 1/2 супена лъжица захтин в малък тиган на средно висока степен. Подправете пилето със сол и черен пипер и запечатайте до златисто кафяво по 2 до 3 минути от всяка страна. Сложете пилето сред доматите в тавата и печете, докато се сварят, още 8 до 10 минути.