Пиле със сметана, кашкавал и топено сирене - идеално за трапезата на Нова година

Автор: Plovdiv Now 6859
Пиле със сметана, кашкавал и топено сирене - идеално за трапезата на Нова година

Ако ще празнувате Нова година у дома, предлагаме ви рецепта за пиле със сметана, кашкавал и топено сирене. Ястието е относително евтино, а със сигурност ще се хареса на семейството ви.

Продукти:

заквасена сметана - 200г

пиле - 1 бр. около 3 кг

топено сирене - 200 г

майонеза - 300 г

бульон - 400 мл пилешки

гъби - 300 г пресни

кашкавал - 100 г

универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова

арпаджик - 100 г

черен пипер - на вкус

сол - на вкус

Приготвяне: 

Пилето направете на порции, сварете до полуготовност в солена вода. Запазете бульона, оставете месото да изстине.

Наредете го в тава, предварително намазано с майонеза. Разпределете между месото нарязаните гъби и арпаджика.

Смесете топеното сирене и сметаната със зеленчуковата подправка, сипете 400 мл пилешки бульон, разбъркайте сиренето да се разтопи.

Залейте пилешкото със сметана, поръсете с черен пипер. Завийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса до готовност.

Махнете фолиото 10 мин. преди да е готово и поръсете кашкавал.

Поднесете сметановото пиле с гъби и топено сирене, поръсено с магданоз и с желаната картофена гарнитура.

Рецепта - Мария Симова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина