Ако ще празнувате Нова година у дома, предлагаме ви рецепта за пиле със сметана, кашкавал и топено сирене. Ястието е относително евтино, а със сигурност ще се хареса на семейството ви.
Продукти:
заквасена сметана - 200г
пиле - 1 бр. около 3 кг
топено сирене - 200 г
майонеза - 300 г
бульон - 400 мл пилешки
гъби - 300 г пресни
кашкавал - 100 г
универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
арпаджик - 100 г
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
Приготвяне:
Пилето направете на порции, сварете до полуготовност в солена вода. Запазете бульона, оставете месото да изстине.
Наредете го в тава, предварително намазано с майонеза. Разпределете между месото нарязаните гъби и арпаджика.
Смесете топеното сирене и сметаната със зеленчуковата подправка, сипете 400 мл пилешки бульон, разбъркайте сиренето да се разтопи.
Залейте пилешкото със сметана, поръсете с черен пипер. Завийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса до готовност.
Махнете фолиото 10 мин. преди да е готово и поръсете кашкавал.
Поднесете сметановото пиле с гъби и топено сирене, поръсено с магданоз и с желаната картофена гарнитура.